Am putea spune, ca toată lumea, că a fi mireasă presupune o infinitate de griji, stres, gânduri, sentimente. Că este acel moment aparte, uimitor, plin de promisiuni și de împliniri. Că totul trebuie să fie perfect. Că fiecare detaliu contează. Iar când zicem ”fiecare detaliu”, chiar ne referim la toate detaliile și la fiecare-n parte. Dar este nevoie de noi să-ți spunem asta? Ți-am spune, oare, ceva ce nu-ți spune oricine altcineva?

Sigur, ți-am putem vorbi la nesfârșit despre cât de bine vei arăta din momentul în care vom exclama: ”Gata, privește-te în oglindă!” Și zău că am face-o cu temei. Ți-am putea povesti în detaliu despre cum îți va străluci chipul, privirea, zâmbetul, despre felul în care-ți vei redescoperi conturul feței, al ochilor sau al buzelor, ori despre felul în care vei descoperi că părul tău este fascinant și nebănuit de versatil, de viu, de misterios. Și chiar am spune adevărul. Căci ne pricepem să facem miracole. De altfel, din momentul în care vei intra la noi în salon vei simți asta.

Doar că aici nu despre noi este vorba, nici despre cât de pricepuți suntem în ceea ce facem. Sunt aspecte care se înțeleg de la sine. Aici este vorba despre ziua ta specială! Aici este vorba în primul rând despre tine! Aici este vorba despre momentul zero, despre acel moment în care, gătită, pregătită, dar emoționată, asaltată deopotrivă de temeri și de dorința de a străluci, vei trage aer în piept, îți vei controla pulsul, vei încerca să-ți liniștești bătăile inimii și vei apărea în fața tuturor.

Despre acel moment este vorba. Momentul în care toți, absolut toți ochii – și, mai ales, ai lui – se vor întoarce înspre tine. Și vor rămâne asupra ta. Acel moment în care toate camerele de filmat și de fotografiat te vor transforma în personajul principal dintr-o piesă scrisă doar pentru tine. Iar tu? Tu nu vrei temeri. Nu vrei dubii. Nu (mai) vrei să te întrebi ”Dar, oare…?”, ”Dar dacă…?” Și altele asemenea. Tu vrei doar să plutești! Deasupra privirilor, a camerelor și, mai ales, a temerilor. Regină a propriei vieți, prințesă din propriul basm, femeie care a ales și care a fost aleasă.

Ei bine, abia acesta este pariul pe care ne asumăm să-l ținem. Un chip luminos? Desigur. Dar dacă nu strălucește din interior, atunci degeaba a fost tratat impecabil. O buclă sau o șuviță nu sunt deloc doar mici detalii estetice; ele sunt armele și sprijinul unor degete îngrijite care vor să-și ascundă tremurul, care au nevoie de un loc în care să se refugieze, pentru a masca emoția. Cât despre zâmbet… dacă este marcat de oboseală și de surescitare, acest lucru se va vedea chiar și sub un contur impecabil.

Ei bine, rolul nostru nu este doar acela de a te ajuta să maschezi cu succes temerile și îndoielile; rolul nostru este să te ajutăm să scapi, pe cât posibil, de ele. Credem în puterea frumosului. Și mai credem că frumosul nu există decât în armonie cu persoana care îl exprimă.

Iar ceea ce vom face va fi să demonstrăm tuturor - și-n primul rând ție – că nu noi ”te facem” frumoasă, ci că ești, deja, frumoasă! Puternică! Deasupra privirilor! Și, mai ales, deasupra propriilor temeri.

La noi, frumusețea ta nu va fi creată, inventată. Va fi scoasă la lumină, subliniată, lăsată să se exprime. Să fie! Arta noastră e fundamentată pe faptul că noi credem în tine. Și ne vom folosi de toată priceperea ca și tu să o faci.

Pentru ca în acel moment în care, strălucind, vei apărea în fața tuturor, să simți și să crezi din inimă că așa ai fost, că așa ești și că așa vei fi întotdeauna. Strălucitoare! Chiar și după ce efectele muncii noastre se vor șterge treptat, în dimineața noii tale vieți.