Hairdesign

Livia Berceanu | Cristina Gheara | Costa Stravositu | Silviu Iuga

Părul este ceea ce ne îmbracă atunci când nimic altceva nu o face! Este printre cele mai vizibile și mai importante detalii a ceea ce suntem ca apariție. Dar știm: este rebel! Nesupus. Are personalitate proprie. Crește, cade, se rărește, se încrețește, se îngrașă sau slăbește, se albește. Versatil, părul poate fi lung, scurt. De fapt, până și absența părului subliniază importanța lui. Este dinamic, entropic, nărăvaș, simbolic.

Da, părul este o coroană! Purtată cum nu trebuie, ne detronează. Purtată cum trebuie ne așează un întreg regat la picioare. Părul este cu mult mai mult decât o componentă esențială a aspectului nostru general. Este un statement, o armă de seducție, un semn al unei apartenențe la o comunitate. Ne reflectă ocupația, caracterul sau preferinţele muzicale.
Am rămâne uimiți de importanța părului în cultura omenirii! Îl aflăm tuns potrivit unor ritualuri sau, dimpotivă, lăsat să crească în baza unor credințe. Există legende cu şi despre personaje a căror putere fizică fenomenală se ascundea în plete. Poeții au invocat pletele în nenumărate versuri! Auzim despre şuviţele, pletele și despre părul persoanei iubite și în cântece. E unul dintre ”actorii” de bază din scenele filmelor celebre. Tablouri faimoase își desfășoară drama în jurul său. E fixat în sculpturi… S-au scris cărți despre el.

Părul permite gesturi de cochetărie sau mici ticuri care ne divulgă micile temeri sau emoții. O ”resursă” regenerabilă, dar instabilă, a aspectului nostru, părul este acel ceva din noi care ne întinerește sau ne îmbătrânește, ne arată gravi sau jucăuși, creativi sau exacți. Îl cunoaștem bine. Lucrăm cu el de ani de zile. Și putem spune, fără nici o reținere: este o adevărată fiară! Odată domesticită va face ca chipul tău să întoarcă priviri. Sau să se plece, sfioase.

Bine ați venit la Le Grand! Locul în care reinventam zilnic frumusețea.