Make-up

St. Negustori 34 | Bucuresti

Chipul suntem noi! Nimic nu ne reprezintă mai bine decât chipul. Este atât de important încât anumite culturi îl acoperă. Chipul înseamnă mai mult decât formă și structură. Înseamnă un fel de a privi, de a zâmbi, înseamnă multitudinea de expresii care dau viață cuvintelor pe care le rostim sau pe care le auzim. Ne poate trăda în momente de emoție (sau la poker!), dar tot atunci ne poate da putere. În mitul Medusei, chipul acesteia îi împietrea pe cei care îndrăzneau să-l privească!

Chipul înseamnă textura pielii, ridurile de expresie sau de vârstă. Pe el se văd urmele unei vieți întregi, suma experiențelor noastre. Este granița din ceea ce ne atinge din afară și universul infinit din noi înșine. Este un loc de trecere, cu un limbaj propriu, specific, unic în cazul fiecărei persoane.

Ne plac chipurile. Iubim fiecare chip în parte. Noi nu ”machiem” pur și simplu. Nu producem ”măști”. În schimb, privim! Privim cu multă atenție. Observăm, notăm, interpretăm și propunem. Intervenim cu delicatețe, cu drag, cu minuțiozitate. Spre exemplu, există riduri de expresie care nu trebuie ascunse. Ele subliniază trăiri și emană un farmec anume. Sunt priviri a căror strălucire trebuie subliniată. Sunt zâmbete care trebuie lăsate să lumineze fața. Mici imperfecțiuni care pot fi ajutate să devină elemente definitorii, caracteristice și unice ale unui chip.

Se spune că de câte ori ne privim în oglindă vedem un chip rămas cu o miliardime de secundă în urmă. Suntem întotdeauna înaintea reflexiei noastre, ca vârstă. Iar asta este, cumva, fascinant. Pentru că tot așa suntem și-n ochii celor care ne privesc. Cu o miliardime de secundă mai tineri. Dar impresia lăsată de un chip e cu mult mai adâncă și mult mai longevivă. Și, deseori, prima impresie chiar contează.

LeGrand e locul în care fiecare chip devine memorabil.